MADGI Designs Martin Bauer Group’s New Office and Lab Space in Secaucus, NJ

Mar 20, 2020 | News

The Martin Bauer Group, a global leader in tea and botanical ingredients, commissioned the architectural and interior designers at Montroy Andersen DeMarco (MADGI) to design their new office in Secaucus, NJ. The 11,460-square-foot space contains various client requirements, including four conference rooms, three private phone rooms, an open-plan workspace, storage, and four labs. The material palette includes a polished concrete floor, stained grey and finished with sealant, and painted stripes in grey and green that unify the collection of rooms. The 3,200-square-foot open office has workstations for 35 employees. Instead of having a separate space for employee breaks, this space contains a “social area” with tables, chairs, and sofas along one side under a row of windows. While the company’s former space was too small to accommodate labs, a component vital to the company’s operations, the new space allows customers to experience their entire list of ingredients to create countless innovative blends. Forty percent of the space is dedicated to distinct labs for mixing, boiling, and tasting tea. A 650-square-foot lab also has a large counter for client meetings and tastings. The mechanical system is each lab is self-contained and features moisture control for quality air control.

Source: AIA NY Oculus Magazine   /    Photos: Peter Dressel/Wilk Marketing Communications

MADGI and MDA Lead Efforts to Reposition Wall St. Properties

MADGI and MDA Lead Efforts to Reposition Wall St. Properties

New York, NY  Although the Wall Street area's commercial real estate has been changing its tenant base away from the financial industry since the 1990's, the repositioning of older properties has picked up pace in the recent years.  The Financial District landlords...

2019 AL Design Awards Winner: The Four Seasons Restaurant

2019 AL Design Awards Winner: The Four Seasons Restaurant

The lighting design’s primary objective for the new, though short-lived, location of the Four Seasons Restaurant in New York City was to create a high-end dining experience in which patrons look and feel beautiful. In the main dining room, Tillotson Design Associates...

Back To News