UNOPS

UNOPS' appeal for guidance in their cultural transformation from a hierarchical, enclosed office space to an extremely open plan (reminiscent of the UNOPS Danish headquarters) produced a design solution endeavoring to create a change in thought from "ownership of individual space" to "ownership of entire space".  The Montroy Andersen DeMarco designed workspace, as such, becomes impermanent - consisting only of a height adjustable desk and mobile pedestal.  The few built offices become multi-use, doubling as shared meeting space and individual office space on an as-needed basis. The bulk of the office is dedicated to shared amenities, including (6) two to three person privacy rooms, a conference center that is divisible from one large board room into three separate conference spaces, a wellness and mothers' room, a large multi-purpose lounge area and pantry, numerous touch down work and collaboration areas and three open terrace spaces.  Designed to the meet the standards of LEED, neutral finishes were selected as a backdrop for the shots of blue seen throughout - a nod to the UN brand.  The LED lighting becomes a pronounced feature of the office, while simultaneously harvesting the natural daylight prominent throughout the floor. 

  • Size: 17,000 SF
  • Status: Completed 2015
  • Role: Interior Architectural Design